Juuret puussa –

ja tinkimättömässä innovoinnissa

Inspiraatio KAIKUA-järjestelmän taustalla.

Aimo Schroderus
yrittäjä, toimitusjohtaja, Idea-Puu Oy

Innovointia Idea-Puusta

Idea-Puu on vuosien ajan toteuttanut akustiikkaratkaisuja julkisiin tiloihin. Kokemus on osoittanut jokaisen akustoitavan kohteen olevan yksilöllinen.

Kohteissa on kuitenkin myös paljon yhteistä: kun tila on valmis, se ei automaattisesti enää muuntaudu tilankäytön tarpeen vaihtuessa. Koska akustiikkaelementit rakennetaan useimmiten kiinteiksi, on tilan akustiikkaan jälkikäteen haasteellista vaikuttaa.

Tästä sai alkunsa ajatus akustiikkaan vaikuttavien ominaisuuksien yhdistämisestä yhdeksi, helposti ohjattavissa olevaksi kokonaisuudeksi, jonka avulla akustiikan laadusta ei tarvitsisi enää tinkiä.

Syntyi KAIKUA: tinkimätön akustiikan hallintajärjestelmä.

 

Uuden ajan akustiikkasuunnittelua etäohjattavilla KAIKUA-akustiikkapinnoilla.

KAIKUA on etähallittava akustiikkapinta, jonka akustisia ominaisuuksia voidaan muuttaa laajalla taajuusalueella helposti, nopeasti ja turvallisesti.

Ei kuitenkaan riitä, että tilan ääni ainoastaan kuulostaa sekä tuntuu hyvältä. Laadun on perustuttava tutkimukseen sekä konkreettisiin mittaustuloksiin – ja se on kaikkien tuotteidemme perusta.

Pitkä tuotekehitystyömme takaa käyttöösi toimintavarman kotimaisen tuotteen akustiikan monipuoliseen räätälöintiin. Tuotetta on kehitetty mm. yhteistyössä akustiikan uranuurtaja Heikki Helimäen sekä akustiikan tutkija, Aalto-Yliopiston professori Tapio Lokin kanssa vastaamaan vaativimpia akustointitarpeita.

KAIKUA-järjestelmän käyttäjänä hallitset tilan akustiikkaa kokonaisvaltaisesti – ja samalla vapautat tilassa toimijat akustisilta kompromisseilta.

Akustiikkasuunnittelu